Popis :
Na kousky nakrájené česnekové výhonky i s pacibulkami jsme naložili do jemného sladko-kyselého nálevu s lehkou pikantní dochutí. Květenství česneku paličáku se na přelomu jara a léta ořezává, aby veškerá síla a česneková chuť přešla do stroužků ukrytých pod zemí. Vyhodit tuto většinou nevyužitou část rostliny by však byla velká chyba. Čerstvé výhonky mají jemnou, lehce česnekovou, nasládlou chuť a skvěle se hodí na dochucení salátů, omáček či masa.
Také je můžete rozmixovat, smíchat se solí a používat jako pesto. Vzhledem k tomu, že se jedná o sezónní surovinu, dostupnou jen pár dní v roce, přinášíme Vám ji naloženou v lahodném nálevu,ve kterém ji můžete mít po ruce celý rok.
Jak vznikly česnekové štangle, proč tento zvláštní název, i jaké další produkty vyrábíme z nevyužitých surovin se dozvíte na našem blogu: chutmoravy.cz/blog/
K čemu se hodí:
Česnekové štangle se skvěle hodí k masům, sýrům, do salátů nebo i jako součást bezmasých nebo asijských jídel, například kari.
Složení :
Česnekové výhonky 44,4% / 42,1%, nálev (vinný ocet bílý (víno, oxid siřičitý), voda, cukr, sůl, kajenský pepř, pepř černý).