Popis paštiky:
Tato hovězí paštika je vyrobena z pečeného masa plemene Angus Aberden, které vyrostlo, bylo poraženo a vyzrálo na farmě Mitrovský dvůr na Vysočině. Maso se peče společně s játry, vepřovým bůčkem, kořením a trochou červeného vína, několik hodin, tak aby výsledná konzistence i chuť byla přesně taková jak ji najdete ve skleničce. Recept a technologii jsme s farmáři z Mitrova vyladili tak, že i bez přidání jakýcholiv konzervantů vyjma soli, lze paštiku skladovat při běžné teplotě minimálně 1 rok. A to, že veškeré masné suroviny použité v paštice jsou v bio kvalitě, je už jen pomyslná třešinka na dortu. Tak si dejte.
K paštice doporučujeme:
Paštika z pečeného hovězího masa se výborně doplňuje s tenkými plátky svatojánských ořechů, nebo kousky červeného vinného želé. A jako nejlepší podklad doporučujeme pořádně silný krajíc čerstvého kváskového chleba. K tomu skleničku červeného plnějšího vína a není co řešit.
Složení paštiky z pečeného masa:
hovězí maso, vepřový bůček, hovězí játra, sádlo, cibule, sůl, koření, červené víno